Om mig

Och form drivs av mig, Anna, av all kreativitet som jag släpper lös på kvällar och helger. Jag skapar vad som faller mig in, helt utifrån egen lust och när inspirationen kommer. Just nu är det grafiska tryck, smycken och bruksföremål.

Jag gillar återbruk - göra nytt av gammalt. Det visar sig bland annat på mina brickor (gjorda av gamla tyger och dekorerade med nytt textiltryck), på min Harald och Dan (klassisk fiskargubbe goes stylish) och på mina smycken och katter (gjorda av gamla tyger). Jag har svårt att beskriva min stil, men jag tror att det gemensamma i formspråket är rent, färgglatt och retro.

När jag startade mitt företag, vars fullständiga namn är Corneliusson och form, var jag föräldraledig från arbetet som formgivare på en liten reklambyrå. Jag formgav främst trycksaker såsom annonser, foldrar, broschyrer och tidskrifter och även logotyper och grafiska profiler.

Under föräldraledigheten fick jag inte lika stort utlopp för min kreativitet så startandet av Och form var helt enkelt en nödvändighet.

Efter föräldraledigheten började jag arbeta som nämndsekreterare i min hemkommun. Eftersom jag studerat till en pol mag så är arbetet perfekt för mig. Och form är min bisyssla.