2010-08-29

Pysselresultat


Nu har jag satt igång att producera örhängen och halsband av textil och knappar. Det har tagit lite tid och efterforskning att hitta det perfekta superlimmet, men nu tror jag att jag har hittat rätt. Jag har gjort några par till mig själv som jag använder för att testa hållbarheten. Jag håller även på med att skapa något att fästa dem på när det är dags för försäljning. Fortsättning följer...

2010-08-22

Simple the best



En lite upphottad kofta fick bli present till nyfödde Erik. Tröjan kommer från eBBe (och har passande nog namnet "Erik") som gör enkla och mjuka bas-plagg. Trycket "e" gjorde jag med grön textilfärg. Varför krångla till det?

2010-08-21

Servera fint


Nu har jag lagt ut fler av mina brickor till försäljning. De kostar 265 kr och du hittar dem här.

2010-08-13

Inredningsdetaljer#5


Min gula skrivbordslampa. Ett Tradera-fynd. Jag gillar bäst att lampskärmen är i plast och ej i plåt, för det ger ett sådant fint ljus.

2010-08-12

Favorithalsbandet


Just nu gillar jag mitt halsband Tangent. Jag har ett J och ett G (mannen och sonen). Jag har limmat fast ett hänge och sedan klätt tangentens baksida med läder. Då ligger det skönt mot huden.

2010-08-10

Här ska pysslas


I dag fick jag leverans från USA. Och nu ska det pysslas!

Tröjor till Tage och Ella



Textiltryck har funnits på min att-göra-lista länge. Nu har jag äntligen testat. Det blev en tröja till nyfödda Tage och en till nyfödda Ella. Jag började med att göra en ordbild i Illustrator, skrev ut, skar ut i schablonpapper, scrollade på grön textilfärg, lade på orange textilfärg med svamp, lät det hela torka och fixerade sedan genom att stryka. Det var kul och nästa gång ska det bli något mer avancerat motiv.

När Tage eller Ella har blivit så stora att deras tröjor passar hoppas jag kunna lägga in någon "in-action"-bild.

2010-08-07

Och fler katter



Dessa katter tillhör det som jag är mest nöjd med att ha sytt. Tyvärr är de ganska tidskrävande och har ganska många olika moment i tillverkningen. Det ska ritas, klippas, nålas, sys, klippas, vändas, stoppas och sys. De är inte alls sådär enkla som många av mina övriga projekt är. Därför har jag inte orkat sy så många. Men nu, i semestertider, fick jag ett ryck och sydde några exemplar igen. Två av dem, Charlie och Janne, kan du hitta på signerat.se. Jag lade dem under kategorin "till barnrummet" för om jag ska vara ärlig tycker jag att de är lite för fina för att lekas med. Jag har även några fler på gång, men de tror jag att jag behåller själv.